NMB Reading corner
Dobrodošli na forum NMB Reading corner koji je ogranak New Moon Balkan foruma. Ovde možete čitati sva ostvarenja Stefani Majer.


Forum ogranak New Moon Balkan foruma na kom možete čitati sva ostvarenja Stefani Majer.
 
HomeNMB ForumBlogCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 1.Secanje

Go down 
AuthorMessage
Silvermist
Moderator
Moderator
Silvermist

Posts : 117
Join date : 2010-06-26

1.Secanje Empty
PostSubject: 1.Secanje   1.Secanje EmptySat Jun 26, 2010 7:20 am

Znala sam da ce poceti krajem, a kraj ce ovim ocima izgledati kao smrt.Bila sam upozorena.
Ne ovim ocima.Mojim ocima.Mojim.Ovo sam sada bila ja.
Jezik kojim sam se sluzila bese cudan, ali imao je smisla.Isprekidan, grub, lep i linearan.Neverovatno siromasan u poredjenju s mnogim kojima sam se sporazumevala, pa ipak, bio je tecan i izrazajan.Ponekad i lep.Moj jezik sada.Moj sada urodjeni jezik.
Postupajuci po osnovnom nagonu svoje vrste,cvrsto sam se povezala sa misaonim centrom svoga tela, neraskidivo se stapajuci sa s njegovomdahom, sve dok nismo prestali da budemo dva odvojena entiteta.To sam bila ja.Ne neko telo, ve moje telo.Osetila sam kako dejstvo uspavljujuceg sredstva popusta i ustupa mesto svesti.Pripremila sam se za nalet prvog secanja, koje ce zapravo biti poslednje-poslednji trenuci koje je ovo telo iskusilo, secanje na kraj.Ove ljudske emocije bice jace, zivlje od osecanje bilo koje druge vrste kojoj sam pripadala.Pokusala sam da se pripremim.Secanje je doslo.I bas kao sto su me upozorili, nije to bilo nesto na sta se moglo pripremiti.Prozeo me je bol od jarkih boja do zvonjave.Hladnoca na njenoj kozi, bol koji tutnji u njenim udovima,sazizuci ih.Ukus u njenim ustima bio je izrazito metalan.A tu je bilo i jedno novo culo, peto culo koje nikad nisam imala, koje je uzimalo cestice iz vazduha i pretvaralo ih u cudne poruke i uzitke i upozorenja u njenom mozgu-miris.Sve je to bilo konfuzno, zbunjujuce za mene, ali ne i za njeno secanje.Secanje nije imalo vremena za novu pojavu, miris.Secanje je bilo samo strah.
Strah ju je scepao cvrsto poput stege, podsticuci nezgrapne, nespretne udove da se pokrenu, ali istovremeneno ih sapinjuci.Da bezi, da trci-to je bilo jedino sto je mogla da ucini.


Nisam uspela.


Secanje koje nije bilo moje bese tako strahovito jasno i jako da je raskinulo moju kontrolu-nadjacalo je otudjenje, spoznaju da je u pitanju samo secanje a ne ja.Uvucena u pakao poslednjeg minuta njenog zivota,ja sam bila ona i trcale smo.
Back to top Go down
View user profile
Silvermist
Moderator
Moderator
Silvermist

Posts : 117
Join date : 2010-06-26

1.Secanje Empty
PostSubject: Re: 1.Secanje   1.Secanje EmptySat Jun 26, 2010 7:21 am

Tako je mracno.Ne vidim.Ne vidim tlo.Ne vidim svoje ispruzene ruke.Trcim slepa i pokusavam da cujem progonioce,koje mogu da osetim iza sebe, ali tako mi jako bubnji u usima da to nadjacava sve ostalo.Hladno je.U ovom trenutku ne bi trebalo da bude vlazno, ali boli me.Tako mi je hladno.

Vazduh u njenom nosu mi je smetao.Bio mi je neprijatan.Neprijatan miris.Na sekund, ta neugodnost me je otrgla od secanja.No bilo je to samo na sekund, i moje oci se ispunise suzama uzasa.

Propala sam, propali smo.Gotovo je.
Sada su tik iza mene, glasni su i blizu .Toliko mnogo koraka!
Sama sam.Nisam uspela.
Tragaci me dozivaju.Od njihovih glasova mi se prevrce zeludac.Povraticu.
-U redu je, u redu je-laze jedan od njih, pokusavajuci da me smiri, da me upozori.Njen glas je isprekidan jer otezano dise.
-Pazi!-drugi dovikuje u znak upozorenja.
-Nemoj da se povredis-jedan moli.Dubokim glasom, punim brige.
Brige!Vrelina mi je prostrujala venama,a divlja mrznja me je gotovo gusila.
Nikada, ni u jednom od svojih zivota, nisam iskusila ovakvo osecanje.Gadjenje me je ponovo odvojilo od secanja na sekund.Glasan, prodoran lelek zaparao mi je usi i poceo da mi pulsira u glavi.Zvuk je skripao, probijajuci se mojim vazdusnim putevima.Osetila sam slab bol u grlu.
[i]Vristis,objasnilo mi je moje telo.Ti vristis.
Sledila sam se od soka, i zvuk je odjednom zamro.
Ovo nije secanje.
Moje telo-ona razmislja!Obraca mi se!
Ali secanje je bilo jace, u tom trenutku, od mog zaprepascenja
Back to top Go down
View user profile
Silvermist
Moderator
Moderator
Silvermist

Posts : 117
Join date : 2010-06-26

1.Secanje Empty
PostSubject: Re: 1.Secanje   1.Secanje EmptySat Jun 26, 2010 7:21 am

-Molim te-dovikuju oni.Napred je opasno!
Pozadi je opasno!Uzvracam vriskom u sebi.Ali jasno mi je sta hoce da kazu.Slabasan tracak svetlosti, dolazeci ko zna otkuda, osvetljava kraj hodnika.Nije u pitanju ravn zid niti zakljucana vrata, corsokak kojeg sam se plasila i kakav sam ocekivala.Vec crna rupa.Kuciste lifta, napusteno, prazno i prokleto,poput ove zgrade.Nekada skroviste, sada grob.Dok jurim napred prozima me osecaj olaksanja.Postoji nacin, ne da prezivim, ali mozda da izadjem iz ovoga kao pobednik.

Ne, ne, ne!Ova misao bila je samo moja i borila sam se da joj se otrgnem, ali bile smo nerazdvojne.I trcale smo ka ivici smrti.
-Molim te!- povici su ocajniji.
Kada sam shvatila da sam dovoljno brza, doslo mi je da se nasmejem.Zamisljam kako njegove ruke grabe u prazno samo nekoliko centimetara od mog vrata.Ali ja sam brza taman koliko treba.Ne zastajem cak ni na mestu gde se zavrsava pod.Otvor raste i hita mi u susret.Praznina me guta.Noge mi se koprcaju,uzaludno.Rukama grabim vazduh,grebem u prazno, trazeci bilo sta cvrsto.Hladnoca zvizdi uz mene poput tornada.Cujem tup tresak pre nego sto ga osetim...vetra vise nema....
A bol je svuda...bol je sve.
Neka prestane.


Nedovoljno visoko,sapucem sebi kroz bol.Kada ce bol prestati?kada...?

Agonija se utopila u nistavilu, a ja sam malaksala od osecaja zahvalnosti sto je secanje doslo do svog kraja.Nistavilo je progutalo sve i ja sam bila slobodna.Udahnula sam vazduh da se smirim, kao sto je ovo telo imalo obicaj da cini.Moje telo.
Ali boje su onda pojurile nazad, secanje se vratilo i ponovo me progutalo.
Ne!-poceh da panicim, strahujuci od hladnoce i bola i samog straha.Ali ovo nije bilo isto secanje.Ovo je bilo secanje unutar secanja-konacno secanje, poslednjeg daha-pa ipak, nekako pak i jace od prvog.
Nistavilo je progutalo sve osim ovoga:jednog lica.To lice mi je bilo strano kao sto bi bezlicni zmijoliki pipci tela mog poslednjeg domacina bili strani ovom telu.Videla sam ovakvo lice na slikama koje su mi bile date da bi se pripremila za ovaj svet.Bilo je tesko razlikovati ih, raspoznati sitne razlike u boji i obliku koje su bile jedina karakteristika jedinke.Toliko su ista, sva ona.S nosevima na sredini kruga, ocima iznad i ustima ispod, i usima sa strane.Sva cula osim dodira,koncentrisana su na jednom mestu.Kosti su prekrivene kozom, kosa raste na vrhu i u vidu cudnih krznenih linija iznad ociju.Neka su imala jos krzna dole na ivici.:to su uvek muzjaci.Boje su varirale u nijansama smedje, od bledo krem do gotovo crnih.Osim toga, kako ih razlikovati?
Ovo lice bih prepoznala medju milionima drugih.
Ovo lice je bilo ostrih,cetvrtastih crta koje su pratile konture jakih kostiju ispod koze.Boja mu je bila svetla,zlatno smedja.Kosa je bila samo nekoliko nijansi tamnija od koze, osim na mestima gde je bila prosarana svetlim nitima boje lana i rasla je samo na glavi i u vidu cudnih krznenih pruga iznad ociju.Duzice kruznog oblika na belim ocnim jabucicama bile su tamnije od kose ali su, poput nje, bile posute svetlim pegicama.Oko ociju je bilo sitnih crta, bora, i njeno secanje mi je govorilo da su te bore nastale od smejanja i zmirkanja spram sunca.Nisam znala sta ovi stranci smatraju lepim,ali sam ipak znala da je ovo lice prelepo.Zelela sam da nastavim da ga posmatram.Cim sam to shvatila ono je nestalo.


Moje,progovori necija nepoznata misao koja nije trebalo da postoji.Ponovo sam se sledila, zgranuta.Ovde ne bi trebalo da bude nikoga osim mene.Pa ipak, ta misao bese tako jaka i tako svesna!
Nemoguce.Kako to da je ona jos ovde?Ovo sam sada ja.Moje, prekorila sam je, naglasavajuci tu rec moci i autoritetom koji su pripadali samo meni.Sve je moje.
Zasto joj onda odgovaram?-zapitala sam se, kad me glasovi prenuse iz razmisljanja.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
1.Secanje Empty
PostSubject: Re: 1.Secanje   1.Secanje Empty

Back to top Go down
 
1.Secanje
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NMB Reading corner :: Knjige :: The Host-
Jump to: